Frequently asked questions over websites

   Wat is een webhosting (webruimte) en wat is een webdomein
Om een website online te zetten heeft u een domeinnaam en een webhosting nodig.
Webhosting is de ruimte op het internet voor het opslaan van informatie, afbeeldingen of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor te zorgen dat een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.
Domeinnaam is ook iets wat elke website nodig heeft om online te zijn. Elk land heeft zijn eigen domeinnaam en meestal is dit een afkorting van de landsnaam. In België is dat een .be domein. Maar het meest populair is .com domein en .com wordt het meest gebruikt.
   Als ik bij Magneticweb een website koop, moet ik de kosten voor hosting en domeinnaam apart betalen
Neen. In elk pakket dat u bij ons koopt, zijn hosting en domeinnaam inbegrepen voor een periode van een jaar. Na afloop van het eerste jaar, betaalt u de kosten zelf. De prijs van deze diensten is afhankelijk van uw domeinnaam en hosting. Deze kosten zijn meestal rond 50 euro per jaar, tenzij u een zeer grote site heeft die meer ruimte vereist .
   Hoe lang duurt de creatie van een CMS website bij Magneticweb
De creatie van een CMS website duurt meestal van 21 tot 35 dagen. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van uw eisen. Het is logisch dat de creatie van eenvoudige websites sneller gaat dan de creatie van ingewikkelde websites.
   Het beheer van een CMS website, is dat moeilijk, zal ik dat zelf kunnen doen
Het gebruik van een CMS website is heel eenvoudig en als u kennis van MS Word heeft, zal u gemakkelijk de website kunnen beheren. U zal ook van ons nog de gebruiksaanwijziging krijgen waarop u de alle nodige informatie over het beheer van de website kunt terugvinden.
   Wat betekent gratis support van Magneticweb team
Gratis support van Magneticweb team betekent dat wij uw website volgens uw instructies onderhouden. Alles wat u op uw website wilt veranderen, is onze zorg. U zegt ons welke aanpassingen u wilt maken en we doen het nodige voor u, GRATIS. Als u een website bij ons huurt, dan heeft u gratis support zolang u de huurprijs betaalt. Als u volledig de website koopt, dan heeft u ook gratis support maar enkel in de loop van twee weken na aankoop. U kunt ook na die periode onze support vragen, maar dan moet u daarvoor betalen.
   Hoe bepalen wij het design
Het best is als u al een voorstel, schets of een gemaakt design heeft. Indien u al een mooie website op het internet gezien heeft, bestaat de mogelijkheid om zo een website voor u te creeren, natuurlijk met bepalde aanpassingen. Als u geen ideeen heeft, kunt u ook van ons twee voorstellen krijgen en u kunt een van die twee kiezen.
   Kunnen meerdere personeelsleden de gegevens toevoegen
Ja. De eigenaar van de website kan de toelating geven aan meerdere personen om de gegevens toe te voegen. Enkel de personen die de juiste inlog gegevens hebben, kunnen tot de website toetreden en gegevens wijzigingen toepassen.
   Wat zijn subpagina's en wat zijn actieve scripten
Subpagina's zijn gewone pagina's die enkel de tekst en de foto's bevatten. Dat zijn statische pagina's op uw website en ze worden in HTML geschreven. Dat zijn meestaal "onze diensten", "nieuws", "over ons", "informaties"...
Contact formulier waarmee de klanten u kunnen contacteren, bezoekers teller waarmee u het aantal bezoekers kunt zien, enquete waarmee u uw bezoekers vragen kunt stellen, galerijen waarmee u de foto's aan uw bezoekers kunt tonen... Dat zijn allemaal actieve scripten.
   Waarom kiezen voor een Joomla CMS website
Joomla is een bekroond Content Management Systeem (CMS), dat de mogelijkheid biedt websites en krachtige online applicaties te bouwen. Door de vele mogelijkheden, waaronder het eenvoudige gebruik en uitbreidingsmogelijkheden, behoort Joomla tot een van de meest populaire webbouw pakketten. Bovendien is Joomla een open source pakket en is voor iedereen vrij beschikbaar. Joomla garandeert u veel onafhankelijkheid omdat u met Joomla uw website gemakkelijk kunt onderhouden en beheren.
   Wat zijn Joomla modules
Joomla! modules worden gebruikt om data te weergeven, maar kunnen ook interactieve formulieren bevatten zoals bijvoorbeeld een loginmodule. Modules werken onafhankelijk of werken samen met componenten. Ze kunnen worden toegewezen aan module posities die afhankelijk zijn van de gebruikte template. Denk hierbij aan posities voor bijvoorbeeld de zijbalk of footer. Het toekennen van modules is gemakkelijk per pagina in te stellen. Voorbeelden van modules zijn een weerbericht-, kalender- of routebeschrijvingsmodule.
   Wat zijn Joomla componenten
Joomla componenten zijn aparte applicaties (programma's) binnen Joomla. Het zijn de meest krachtige uitbreidingen binnen Joomla en bieden vele mogelijkheden. Componenten werken vaak samen met plugins en modules. Hierdoor kunnen componenten ook gebruik maken van de voordelen van plugins en modules. Componenten maken het mogelijk om Joomla compleet te transformeren en de mogelijkheden aanzienlijk uit te breiden. Denk hierbij aan een forum of zelfs een webwinkel.
   Stappen vanaf de bestelling tot het realiseren van de website bij Magneticweb
Als iets van ons aanbod voor u past, dan kunt u het onmiddellijk bestellen. Wat kost een website?.
    Als u wilt dat Magneticweb team een website volgens uw eigen eisen implementeert, dan kunt u via het offerte formulier uw ideeën doorgeven
    Wij zullen u dan contacteren ivm hiërarchie van uw website (wat u in menu's wilt, de gegevens die u wilt tonen, uw logo en andere belangrijke elementen)
    Daarna betaalt u de kosten
Dan bespreken wij het design. U kunt ons uw schets sturen of u kunt van ons 2 voorstellen krijgen en voor een van die twee kiezen
Na ongeveer twee weken krijgt u een demo versie van uw website
Dan de week daarna doet Magneticweb team correcties en aanpassingen volgens uw eisen
U krijgt ook instructies in pdf
   Hebt u uw antwoord gevonden
Over alles wat u nog wilt weten, kunt u ons gerust contacteren. Magneticweb staat altijd tot uw dienst.

Facebook

Google +

Twitter